Powered By Blogger
TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi

vineri, 12 septembrie 2014

Vom deveni roboti

Americanii ne transforma in roboti



                        Visul omenirii de a avea puteri cu adevarat incredibile, este pe cale de a deveni realitate.
          Cercetatorii americani de la DARPA( Defense Advanced Research Project Agency) au dezvoltat
         un proiect inspirat parca din seria de filme Iron Man, bazat  pe un schelet metalic ce se ataseaza pe                picioarele utilizatorului cu niste chingi speciale, adaptandu-se imediat la deplasarea acestuia si                        conferindu-i  puteri incredibile. 
          
        

        Cu acest dispozitiv, utilizatorul se poate deplasa cu usurinta zeci de kilometri, fara a simti oboseala.                Proiectul a  fost initial dezvoltat pentru armata, ca o realizare a asa zisului  "soldat universal".

         Botezat XSO, scheletul este realizat din aliaje usoare de carbon si titan si avand o serie de scripeti,               pistoane, telescoape si senzori de presiune, ii confera utilizatorului o mobilitate si o putere cu adevarat            incredibila. Intreaga structura este actionata de un motor si permite soldatului sa alerge, sa care obiecte          grele, si sa distruga obstacole

        Expertii americani au in vedere si dezvoltarea unei versiuni care se adapteaza bratelor utilizatorului,                 permitandu-i acestuia sa transporte o greutate de trei ori cat a corpului sau si desemenea o versiune soft         a acestei variante, pentru industria medicala, fiind dedicata celor invalizi.

         Sursa:  www.gadgetreport.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu